Hoe Codecademy zelfstandig leren promoot

Zoals reeds eerder uit mijn analyses van tutorials bleek, is er vaak te weinig kans om zelfstandig zaken te ontdekken. Je kan dit vergelijken met een echte les met leraar in een klas. Het is niets ongewoon als de leerkracht de voorkennis opwekt of de leerlingen aanzet tot logisch nadenken. Een voorbeeldvraag zou kunnen zijn: […]

Zoals reeds eerder uit mijn analyses van tutorials bleek, is er vaak te weinig kans om zelfstandig zaken te ontdekken.

Je kan dit vergelijken met een echte les met leraar in een klas. Het is niets ongewoon als de leerkracht de voorkennis opwekt of de leerlingen aanzet tot logisch nadenken.
Een voorbeeldvraag zou kunnen zijn: “Net leerde we dat je vormen uniform kan schalen door Shift ingedrukt te houden. Hoe zouden we nu dit object nu kunnen roteren per 45°?”
Met andere woorden wordt er niet simpel meegedeeld hoe iets gedaan moet worden. De leerlingen worden aangemoedigd om zelf in een logisch kader te denken en zelf de oplossing te vinden, wat beter is voor het geheugen.

Codecademy doet dit door delen van de inhoud achter te houden. De informatie die essentieel is en misschien genoeg is voor een “goede” leerling is aanwezig, indien een leerling die het niet zo goed begrijpt extra informatie nodig heeft, moet deze gewoon op “Hint” klikken voor de gedetailleerde informatie. De informatie die je krijgt bij het klikken op “Hint” is eerder een instructie, er zit nog weinig prikkeling in op zelfstandig logisch nadenken, maar het moet aanwezig zijn om alle soorten leerlingen te helpen.

Kort samengevat, een heel simpele oplossing voor 2 problemen:

  • Gedetailleerde tutorials zijn te langdradig en weinig uitdagend voor gevorderden. Beknopte tutorials zijn te moeilijk voor beginners.
  • Leerlingen worden eerst uitgedaagd tot zelfstandig denken en leren en misschien zelfs aangezet tot experimenteren.

Codecademy Hint

Leave Your Response

* Name, Email, Comment are Required


About Us

I recently started my higher education as a Graphic Designer and I will be running the Interactive Design part of it. That includes photography, making movies, flash animations and web design and the design of web applications.

Learn More About Us

Write For Us

Want to write an article for us? Just go for it and get your name out. The good part compared to others is that your article DOESNOT have to be exclusive, meaning you can have it on your own website too!

Read More Details